04.06.2017

Expoziția ”A sense of Vietnam”, autor Van Duong Thanh, 8 iunie - 2 iulie


Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”  în parteneriat cu Centrul de Studii pentru Indochina – ASE și Ambasada Vietnamului în România vă invită joi, 8 iunie 2017, ora 11.00, Sala ”Gheorghe Focșa”, la vernisajul expoziției de pictură A sense of Vietnam, autor Van Duong Thanh.

Cunoscut artist internațional, Van Duong Thanh a crescut în Hanoi și a studiat timp de doisprezece ani la “l’Ecole de Beaux Arts” - Indochina și la Academia de Arte Frumoase. De asemenea a făcut numeroase cercetări în cadrul Institutului de Cultură din Hanoi, în perioada 1981 - 1987. În prezent aceasta își împarte timpul între Suedia și Hanoi unde predă artă plastică. Lucrări ale artistei au fost expuse la  Muzeul Naţional de Arte din Vietnam, dar și în muzeele naționale ale mai multor țări, precum Suedia, Thailanda, Singapore, Hong Kong, Spania, China și acum în România.
           
Printr-o combinație subtilă a moștenirii asiatice a Vietnamului cu cea europeană, Thanh sugerează, folosind tehnica occidentală, tradițiile lumii naturale ale vechii capitale Hanoi. În portofoliul acesteia se regăsesc peste 1600 de picturi care inspiră cu succes un număr mare de iubitori de artă, atât locali cât și internaționali. Compozițiile armonioase ale culorilor vibrante reflectă valoarea emoțională a artistei, iar reflecțiile sugerate de semi-abstractizare fac picturile sale unice și distincte.
           
Van Duong Thanh a călătorit și în România și a vizitat atracțiile turistice care au influențat creațiile sale. A pictat munți, castele, lacuri, păduri, splendide biserici și fascinanta arhitectură veche a României.

Expoziția cuprinde 45 de lucrări și va fi deschisă publicului în perioada 8 iunie – 2 iulie, de miercuri până duminică, orele 10.00 – 18.00,  Sala ”Gh. Focșa”, Șos. Kiseleff nr. 28.
           
Ulterior, expoziția va putea fi vizitată la Palatul Culturii – Complexul Muzeal Național Moldova din Iași, în perioada 10 iulie – 20 august.


Mai multe informaţii:
Biroul Relaţii Publice
021 317 91 03 / int. 178