27.04.2015

Yiddische Welt in Rumanie - un tezaur regăsit, 28 aprilie - 17 mai




Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” alături de Federaţia Comunităţii Evreieşti din România  şi Muzeul de Istorie a Evreilor din România  vă invită marţi, 28 aprilie 2015, ora 16.00, la vernisajul expoziţiei Yiddische Welt in Rumanie  – un tezaur regăsit, ce va avea loc în sala Gheorghe Focşa, sediul Muzeului Satului din Kiseleff 28.

Redescoperirea patrimoniului cultural creat de intelectualii evrei din România în limba idis permite nu doar reintegrarea unor artişti şi opere în conştiinţa publică, dar şi restituirea unei părţi importante din istoria Europei, din istoria culturii europene pentru opinia publică de azi.

Lumea idis în România a însemnat nu doar un spaţiu de păstrare şi dezvoltare a identităţii evreieşti ci şi o sinergie continuă în cultura evreiască şi cea a populaţiilor în mijlocul cărora evreii au trăit.
            Viaţa culturală legată de limba idis s-a desafăşurat în cadrul unor instituţii de presă, teatru, grupuri de gândire care au contribuit la dezvoltarea culturii româneşti.

Expoziţia Yiddische Welt in Rumanie  – un tezaur regăsit este încă un pas pe care Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România îl face în procesul de reinsertare a unui imens patrimoniu cultural în conştiinţa opiniei publice din ţara noastră şi din lume.

Prezenta expoziţie se înscrie în programul Muzeului Satului intitulat Dialogul civilizaţiilor şi va putea fi vizitată în perioada 28 aprilie - 17 mai 2015, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00.




Mai multe detalii
021 317 91 03/int. 290