01.07.2014

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”… tehnologizat media pentru vizitatori!



În lumina noilor tehnologii media, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” pune la dispoziţia publicului vizitator două servicii noi:
  • Aparate de bilete electronice;
  • Sistemul de ghidaj multimedia pentru telefoanele mobile inteligente
Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” – unul din cele mai vechi muzee in aer liber din Europa pune la dispozitia vizitatorilor sai Tourpipe - sistemul de ghidaj multimedia pentru telefoane mobile inteligente.

Tourpipe este un audioghid care se descarca si functioneaza pe telefoanele mobile ale turistilor vizitatori, functioneaza pe iPhone si telefoane cu sistem Android, si prezinta cele mai interesante obiective turistice din Romania. Tourpipe functioneaza ca o retea de obiective turistice si propune utilizatorului ce sa viziteze in functie de localizarea geografica.

Aceasta noua tehnologie este folosita tot mai frecvent de muzee, obiective turistice si institutii culturale din intreaga lume.
Aplicatia poate fi descarcata la intrarea in Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” printr-o retea wireless.
Cu ajutorul Tourpipe vizitatorii Muzeului vor putea afla mai multe  informatii despre exponate si viata in mediul rural al Romaniei. Aceste informatii sunt disponibile in format audio, text si imagine si completeaza superbul ambient al Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti”.
Tourpipe Romania cuprinde in acest moment prezentari audio in 8 limbi pentru obiective precum: Piata Sfatului si Biserica Neagra din Brasov, Podul Mincinosilor si Piata Mare din Sibiu, Delta Dunarii, cele 8 manastiri din Moldova care sunt monumente UNESCO si Castelul Bran.

Ambele servicii sunt disponibile începând cu data de 18.06.2014, şi sunt menite să uşureze accesul vizitatorilor în Muzeul Satului, precum şi accesul al informaţie, lucruri pe care le considerăm foarte importante în relaţia noastră cu publicul.

Vă invităm, aşadar, să le încercaţi!