07.06.2014

Vernisajul expoziţiei "Şerbana Drăgoescu în colecţii particulare"



Şerbana Drăgoescu în colecţii particulare

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi  Clubul România –UNESCO vă invită marţi, 10 iunie 2014, ora 13.00, la vernisajul expoziţiei Şerbana Drăgoescu în colecţii particulare  deschisă în foaierul Sălii „Lena Constante” a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Şoseaua Kiseleff nr. 30, Bucureşti.

Dispariţia în 11 iunie 2013 a Şerbanei Drăgoescu (n. 1943) a îndurerat lumea artelor plastice în care ea era apreciată ca unul dintre artiştii cu cele mai îndrăzneţe şi totodată solid fundamentate creaţii. S-a afirmat pe plan internaţional încă din tinereţe, în anul 1973 având prima expoziţie personală în Suedia, iar în 1977 primind Diploma de Onoare la Cvadrienala de Artă Decorativă  din Erfurt. Până în anul dispariţiei sale, ea a continuat să creeze în acelaşi spirit novator, surprinzând cunoscătorii cu nesecatele ei resurse artistice.
Clubul România – UNESCO, a cărei preţuită membră a fost alături de nume ca
Nicolae Herlea, David Ohanesian, Gheorghe Buzatu, Felicia Meleşcanu, Laurenţiu Ulici,
Marcel Gugianu, doreşte ca prin această expoziţie să-i aducă un omagiu cu prilejul propriei sale aniversări a 20 de ani de activitate în slujba nobilelor idealuri UNESCO.
În expoziţie figurează lucrări de tapiserie, imprimeu textil, pictură, grafică, xilogravură şi carte-obiect, care fac parte din colecţiile unor apropiaţi ai artistei.
Va vorbi criticul de artă Alexandra Titu.




Mai multe informaţii:

Biroul Relaţii Publice

021 317 91 03 / int. 178, 191