05.03.2014

Vernisaj expoziţie: Colecţia „Rita Şapira-Şain” donată Muzeului Satului în anul 2013


Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită sâmbătă, 8 martie 2014, ora 13.00, Sala „Lena Constante”, din Şos. Kiseleff 30, la vernisajul expoziţiei

Colecţia „Rita Şapira-Şain” donată Muzeului Satului în anul 2013.

Rita Şapira-Şain este sculptor, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România din anul 1999.
A urmat cursurile Academiei de Artă din Bucureşti unde a studiat sculptura la clasa maestrului Corneliu Medrea.

A avut expoziţii de autor în Europa (România, Italia, Suedia, Elveţia) şi în Statele Unite ale Americii. Lucrările sale se regăsesc în colecţii particulare şi muzee de artă din Canada, Mexic, Statele Unite ale Americii, Elveţia, România şi Israel.

O parte din lucrări, realizate din metal polizat şi marmură albă sau cu reflexe azurii, imortalizează siluete de copii şi dau preţiozitate gesturilor lor, surprinse fie în jocul cu mingea, fie în jocul cu sfârleza sau cu pisica. Familia, maternitatea, visul, sunt alte teme propuse de artistă. Alături de sculptura diafană, artista a realizat numeroase lucrări de  tapiserie şi măşti confecţionate din sfoară de Manila.

Expoziţia permanentă „Colecţia „Rita Şapira-Şain” donată Muzeului Satului în anul 2013, însumează numeroase obiecte de port tradiţional, obiecte de ceramică veche dar şi bijuterii. Obiectele au fiecare istoria lor, introducându-ne puţin, în atmosfera anilor în care au fost concepute şi realizate, fiind achiziţionate de-a lungul timpului, din diverse locuri din România şi din lume.

Expoziţia poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 9.00-17.00



Informaţii suplimentare

Biroul de Relaţii Publice
021 317 91 03/ int. 143, 178