10.10.2012

Supă de ou ardelenească/Transylvanian egg soup



O reţetă din zona Ardealului – Sibiu - capitala culturală a României


1.     SUPĂ DE OU ARDELENEASCĂ

     Pentru a pregăti o SUPĂ DE OU ARDELENEASCĂ facem principalele pregătiri:

 - Se pune o oală de cca de 6 l pe foc cu 5-6 foi de dafin şi puţin oţet să fiarbă până se     simte mirosul delicat al foilor de dafin.
- Separat se pregăteşte omleta din 4-5 ouă şi făină cît să se formeze o compoziţie
omogenă ca o smântână mai groasă.
- Se pune pe foc şi se perpeleşte omleta pe ambele părţi.
- După ce s-a făcut, se taie cubuleţe mai mici, se adaugă în oală şi se lasă să fiarbă la foc mic.
- Sosul gros al supei se face din 2 linguri de făină amestecată cu 2-3 linguri de smântână şi se adaugă să mai fiarbă cca 5 minute.


                                        POFTĂ BUNĂ!!!!!!

 Silvia Seghianu-Referent